Ajankohtaista

Fysioterapiapalvelut heinäkuusta 2018 lähtien

Personal, Training

Heinäkuusta 2018 lähtien MentalStepin palvelutarjonta laajenee fysioterapiapalveluilla. Fysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman. Fysioterapia mielletään usein jo olemassa olevien ongelmien ja kiputilojen hoidoksi, mutta fysioterapia voi olla myös ennaltaehkäisevää ilman, että jokin paikka on jo rikki. Fysioterapia suunnitellaan huolellisen, fysioterapeuttiseen tutkimuksen pohjalta ja yhdessä kartoitamme sinun fysioterapiasi tavoitteet. Vahvuutenani on hyödyntää fysioterapiassa myös psykologista osaamistani toisen ammattini kautta, jolloin saat työkaluja esimerkiksi käyttäytymismuutosten tekemiseen, elämäntapojesi muuttamiseen ja kipuun ja liikkumiseen liittyvien pelkojen ja uskomusten käsittelemiseksi.

Fysioterapeuttinen näkökulma on keskeisessä osassa myös henkilökohtaisessa valmennuksessa, jolloin liikunnassa ja harjoitussuunnitelmissa voidaan ottaa mahdollisimman hyvin huomioon tuki- ja liikuntaelimistön mahdolliset haasteet. Valmennuksessa harjoittelusi on ammattilaisen suunnittelemaa, ohjaamaa ja näin ollen myös mahdollisimman turvallista.

 

Heidin inspiroiva muutosmatka

20160803_093524

Haluan jakaa kanssanne poikkeuksellisen inspiroivan ja upean tarinan, joka päätyi myös uusimpaan Iltalehden Ilona-liitteeseen. Olemme tehneet Heidin kanssa yhteistyötä viime lokakuusta lähtien.

Heidin ottaessa yhteyttä, hän eli kahden edelliskesänä syntyneen kaksospojan kanssa vauva-arkea. Raskaus oli ollut erittäin vaikea, pojat syntyivät jo raskausviikolla 28 ja heidän selviytymisensä tähän maailmaan oli pitkään hiuskarvan varassa. Helpotus poikien selviytymisestä oli saanut Heidin heräämään myös oman terveytensä ja jaksamisensa suhteen. Heidi oli päättänyt, että hän haluaa olla pienille pojilleen ja esikoiselleen mahdollisimman hyväkuntoinen äiti.

Laihduttaminen ei ollut Heidille mikään uusi juttu, ja kiloja oli laihdutettu jo useita kymmeniä. Kilot kuitenkin hiipivät aina takaisin, sillä rankat dieetit, hurjat liikunta-annokset sekä tiukat rajoitukset ja kontrolli eivät nopeista tuloksista huolimatta olleet avain onneen. Tällä kertaa Heidi päätti, että tämä saa olla viimeinen kerta. Nyt tehdään jotain eri tavalla. Ja niin tehtiin.

Nyt Heidi on jättänyt taakseen 49 kiloa ylimääräistä kannettavaa. Koko viisihenkinen perhe kokoontuu saman pöydän ääreen syömään samoja ruokia, Heidi heiluu kahvakuulan kanssa kotona, kun kaksoset ovat unilla tai lähtee lenkille lasten iltapuhteiden jälkeen. Heidi on päässyt yli hiilihydraattikammosta, löytänyt itselle sopivan ruokarytmin ja syö ihan normaalia ruokaa riittävästi. Ajan myötä hän on myös löytänyt sopivan sallivan suhteen herkkuihin.

Miten tällainen oikein on mahdollista?
Heidillä ei ole tekosyitä. Hänellä jos jollain, niitä olisi vaikka kirjan kirjottaisi. Pieniä lapsia, vähän aikaa, huonosti nukuttuja öitä, selkä kremppaa, mies on pois kotoa, pyykit on ja ruuat ja kaupat ja elämä ja kaikki. Heidi otti elämänsä haltuun ja katsoi itseään rehellisesti peiliin. Tästä syntyi sopiva yhdistelmä joustavuutta, joka toteutetaan rehellisesti itseään ja kehoaan kuunnellen. Jos alla on huonosti nukuttu yö, voi kovempi treeni odottaa seuraavaan päivään ja tehdään jotain palauttavampaa tai lepoa. Ryppyotsaisuudesta, mustavalkoisuudesta, sitkeistä olettamuksista ja uskomuksista luopuminen ei ole ollut mikään helppo eikä nopea juttu ja niiden työstäminen jatkuu edelleen. Tärkeää on ollut ymmärtää sitä, mikä on RIITTÄVÄN hyvä suoritus. Mikä on riittävä määrä liikuntaa, riittävä määrä syömistä ja riittävän hyvä tapa olla äiti ja puoliso. Omaan muuttuneeseen kehoon suhtautuminen ja itsensä hyväksyminen ovat myös teemoja, joista olemme monien muiden lisäksi Heidin kanssa keskustelleet.

Keventymisen myötä Heidi pääsi takaisin rakkaan juoksuharrastuksensa pariin ja kesäkuussa taittui Helsinki Half Marathon varsin kelpo aikaan. Ja vaikka mitä on vielä tiedossa! Olen todella iloinen Heidin saavutuksista ja kiitän Heidiä tähänastisesta yhteistyöstä, on ollut ilo olla kanssasi tukena muutosmatkallasi!

Lukaise koko juttu uusimmasta Ilona & Hyvä olo -liitteestä! Voit myös osallistua Heidin käynnistämään Elämänlanka -keräykseen Helsingin Lastenklinikan keskoslasten tueksi osoitteessa  http://oma.kummit.fi/helsinki/16-267

 

Lokakuun ryhmäliikuntakalenteri Joutsan kuntosalille

Lokakuinen tervehdys! Nyt on nähtävillä lokakuun tulevien viikkojen ryhmäliikuntakalenteri. Uusille kävijöille porkkanaksi veloitukseton tutustuminen, joten jos sinulla on mielessä joku liikunnankaipuinen kaveri niin napsi matkaan ja tulkaa yhdessä! Kelit ovat sen verran jo viilenneet, että pääsääntöisesti treenaillaan sisätiloissa, ainakin aamutunnit. Ilmoitan mikäli teemme toisin. Tervetuloa tunneille!

Klikkaa kuva suuremmaksi

RYHMÄLIIKUNTA 102015

Jumpat Joutsassa ovat tauolla viikot 40 ja 41

Susanna lomailee lokakuun alussa, joten Joutsassa jumpat ovat tauolla viikolla 40 ja 41. Tunnit jatkuvat viikolla 42 keskiviikko-illassa klo. 18! Tunti pidetään sään salliessa ulkona, mutta olen ilmoittautuneisiin yhdeydessä, mikäli siirrymme jo sisätiloihin. Värikästä lokakuun ensimmäistä päivää!

Syyskuun treenit Joutsassa ja Jyväskylässä. Nyt voit maksaa tunnit myös Smartumilla!

Joutsassa syyskuun treenit jatkuvat ensimmäistä viikkoa lukuunottamatta torstai-iltaisin klo. 18. Tuolloin hikoillaan kuulien kanssa sekä kiertoharjoittelun merkeissä. Perjantain aamutunteina uutuustunti Balance, joka on yhdistelmä lihaskuntotreeniä, tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksia. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille! Vielä syyskuun ajan on käytössä ulkotuntien hinnasto, sillä pääsääntöisesti ollaan vielä kelien salliessa ulkona. Kaatosateella tai mikäli tulee jokin epätodennäköisempi säätila kuten talvi, niin siirrytään sisätiloihin.

Tästä näet uusimman lukujärjestyksen Joutsan tunneille

ryhmäliikunta092015

 

Maatalon Muuvissa Jyväskyläsä kuulaillaan tiistai-iltaisin klo. 18.30 ja HIIT-treeniä on tarjolla Harjun maastoissa perjantaisin klo. 15.30. Ilmoittautuminen tunneille tapahtuu ajanvarausjärjestelmän kautta, johon linkki tässä:

https://mentaalimuuvi.avoinna24.fi/reservation

Maatalon hinnasto: kertamaksu 12€/10€ (opiskelijat, eläkeläiset), 10 x sarjakortti 85€/80€.

Sekä Joutsassa että Jyväskylässä voit maksaa tunnit Smartum-seteleillä tai verkkomaksulla. Kirjaudu verkkopalveluun ja hae Käyttökohdehaulla “MentalStep”. Valitse tämän jälkeen tuotteista haluamasi ja siirry maksamaan Smartum Saldo-tililtäsi. Mikäli teet maksun juuri ennen tuntia, varaudu esittämään maksutosite joko paperisena versiona tai älypuhelimesi näytöltä.

Tervetuloa liikkumaan!

 

Uusia tuulia syksyyn!

Syksyn tullen kutsuvat uudet haasteet! Jatkossa MentalStepin palvelut ovat saatavissa myös aivan Jyväskylän keskustassa Maatalon Muuvissa, osoitteessa Kauppakatu 19. Nyt tuntuu, että on todella mainio ja moniosaava sakki lyömässä päät yhteen! Toisekseen totesin, että mikäli ei asiasta tiedä tarpeeksi, niin täytyy opiskella lisää. Hain, höpöttelin valitsijoille vähän hassuja ja vielä pääsin sisäänkin. Tästä alkavat fysioterapian opinnot!

Elokuussa treenataan edelleen ulkona!

Alla uunituore lukujärjestys Joutsan ryhmäliikuntatunneista elokuun ajalle. Uutena tuntina Bootcamp, joka haastaa kokeneemmankin treenaajan. Uskaltaisin väittää, että tunti on myös kiertoharjoittelusta pitävien mieleen! Oman kuntotason mukaan tehtynä tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Välineinä käytetään mm. kahvakuulia, voimaköyttä ja kuminauhoja. Tule kokeilemaan joko ilta- tai aamutuntina! Core&venyttely palaa hetkeksi lukujärjestykseen aamutunniksi, tunnilla vahvistetaan selän, keskivartalon sekä pakaroiden lihaksia. Lisäksi haastetaan hieman kehonhallintaa ja tasapainoa. Tervetuloa!

Klikkaa kuva auki suuremmaksi alta

ryhmäliikunta elokuu2015

Heinäkuussakin treenataan Joutsassa! Katso uusi lukujärjestys tästä

Heinäkuussa jatketaan kahvakuulailun ja kiertoharjoittelun merkeissä ulkotreeneissä. Tunnit ovat ulkona Joutsan uimalassa, lainakuulat napataan matkaan salilta ja 17.30 siirrytään kävellen lyhyt matka uimalan nurmelle. Säävaraus ukkosmyräkän tai rankkasateen varalta, jolloin tunti pidetään salilla. Ilmoitan mahdollisesta siirrosta tekstiviestillä tunnille ilmoittautuneille. Mikäli huima helle iskee, otetaan pahimmalta auringonpaahteelta suojaa puiden katveesta.

Avaa alapuolelta pdf-muotoinen lukujärjestys

Ryhmäliikunta Joutsan kuntosali heinäkuu2015