Heidin inspiroiva muutosmatka

20160803_093524

Haluan jakaa kanssanne poikkeuksellisen inspiroivan ja upean tarinan, joka päätyi myös uusimpaan Iltalehden Ilona-liitteeseen. Olemme tehneet Heidin kanssa yhteistyötä viime lokakuusta lähtien.

Heidin ottaessa yhteyttä, hän eli kahden edelliskesänä syntyneen kaksospojan kanssa vauva-arkea. Raskaus oli ollut erittäin vaikea, pojat syntyivät jo raskausviikolla 28 ja heidän selviytymisensä tähän maailmaan oli pitkään hiuskarvan varassa. Helpotus poikien selviytymisestä oli saanut Heidin heräämään myös oman terveytensä ja jaksamisensa suhteen. Heidi oli päättänyt, että hän haluaa olla pienille pojilleen ja esikoiselleen mahdollisimman hyväkuntoinen äiti.

Laihduttaminen ei ollut Heidille mikään uusi juttu, ja kiloja oli laihdutettu jo useita kymmeniä. Kilot kuitenkin hiipivät aina takaisin, sillä rankat dieetit, hurjat liikunta-annokset sekä tiukat rajoitukset ja kontrolli eivät nopeista tuloksista huolimatta olleet avain onneen. Tällä kertaa Heidi päätti, että tämä saa olla viimeinen kerta. Nyt tehdään jotain eri tavalla. Ja niin tehtiin.

Nyt Heidi on jättänyt taakseen 49 kiloa ylimääräistä kannettavaa. Koko viisihenkinen perhe kokoontuu saman pöydän ääreen syömään samoja ruokia, Heidi heiluu kahvakuulan kanssa kotona, kun kaksoset ovat unilla tai lähtee lenkille lasten iltapuhteiden jälkeen. Heidi on päässyt yli hiilihydraattikammosta, löytänyt itselle sopivan ruokarytmin ja syö ihan normaalia ruokaa riittävästi. Ajan myötä hän on myös löytänyt sopivan sallivan suhteen herkkuihin.

Miten tällainen oikein on mahdollista?
Heidillä ei ole tekosyitä. Hänellä jos jollain, niitä olisi vaikka kirjan kirjottaisi. Pieniä lapsia, vähän aikaa, huonosti nukuttuja öitä, selkä kremppaa, mies on pois kotoa, pyykit on ja ruuat ja kaupat ja elämä ja kaikki. Heidi otti elämänsä haltuun ja katsoi itseään rehellisesti peiliin. Tästä syntyi sopiva yhdistelmä joustavuutta, joka toteutetaan rehellisesti itseään ja kehoaan kuunnellen. Jos alla on huonosti nukuttu yö, voi kovempi treeni odottaa seuraavaan päivään ja tehdään jotain palauttavampaa tai lepoa. Ryppyotsaisuudesta, mustavalkoisuudesta, sitkeistä olettamuksista ja uskomuksista luopuminen ei ole ollut mikään helppo eikä nopea juttu ja niiden työstäminen jatkuu edelleen. Tärkeää on ollut ymmärtää sitä, mikä on RIITTÄVÄN hyvä suoritus. Mikä on riittävä määrä liikuntaa, riittävä määrä syömistä ja riittävän hyvä tapa olla äiti ja puoliso. Omaan muuttuneeseen kehoon suhtautuminen ja itsensä hyväksyminen ovat myös teemoja, joista olemme monien muiden lisäksi Heidin kanssa keskustelleet.

Keventymisen myötä Heidi pääsi takaisin rakkaan juoksuharrastuksensa pariin ja kesäkuussa taittui Helsinki Half Marathon varsin kelpo aikaan. Ja vaikka mitä on vielä tiedossa! Olen todella iloinen Heidin saavutuksista ja kiitän Heidiä tähänastisesta yhteistyöstä, on ollut ilo olla kanssasi tukena muutosmatkallasi!

Lukaise koko juttu uusimmasta Ilona & Hyvä olo -liitteestä! Voit myös osallistua Heidin käynnistämään Elämänlanka -keräykseen Helsingin Lastenklinikan keskoslasten tueksi osoitteessa  http://oma.kummit.fi/helsinki/16-267